Известие

Collapse
No announcement yet.

Изпада в някаква дупка в 3000 об.!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изпада в някаква дупка в 3000 об.!?

Имам АР 145 1.9JTD. Kато я понатисна малко и като стигне около 2700-3000 об. изведнъж спира да набира и всякаш изпада в някаква дупка за около секунда, две? Вие как мислите от какво може да е. То е ясно че ще я карам веднага щом мога на диагностика, но все пак ми е интересно да кажете от какво може да е?

Другият ми проблем са скоростите, нз може би маслото им е за смяна, но вече 2-ра започна да влиза по-малко, по някога и сама се изключва. А и всеки път имам чувството, че хода който прави като я вкарвам е различен. Един път по навътре друг път не, друг път влиза в дъговидна форма, случва се и да хрущи докато я вкарвам?!
    145 jtd

За това изпадане в дупка за което говориш и аз на мойта съм наблюдавал подобен ефект, и точно в тези обороти. Чак 2-3 секунди обаче не съм го усещал, бих казал по-скоро по-малко от 1 секунда, обаче пък на 4-та или 5-а примерно до такива обороти не съм пробвал и не знам... може и повече време да трае при по-високи предавки. Не знам дали това е някакъв проблем, защото сравнително леко го усещам, не е като да забие муцуна. Ако при теб е много силно, определено има нещо съмнително.
    По въпроса със скоростите: не е зле да си смениш маслото, ако не си го правил изобщо. Имам обаче и друго предположение. Погледни си дали нещо не се е поскапало по съединителя. Все пак е хидравличен и ако нивото на маслото е спаднало значително (това се случва определено ако има някъде теч или нещо е повредено, примерно нещо по помпата), скоростите определено ще влизат доста по-трудно и с "хрущене, както си писал.
    145 1.9 JTD '99

Comment

маслото на скородтите трябжа да го сменисх ако не си го сменял,така както и горивня филтер това би рвсхило проблема, но все пак ако продалжава да ти прави този проблем знач забни колела на скросната кутия схе трябжа да смениш.

Comment

Искрено благодаря за съветите
        145 jtd

Comment

Първоначално публикувано от dody
          маслото на скородтите трябжа да го сменисх ако не си го сменял,така както и горивня филтер това би рвсхило проблема, но все пак ако продалжава да ти прави този проблем знач забни колела на скросната кутия схе трябжа да смениш.
          С маслото може да пробва, ама това за зъбните колела откъде го измисли
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Re: Изпада в някаква дупка в 3000 об.!?

Първоначално публикувано от robertov
            Имам АР 145 1.9JTD. Kато я понатисна малко и като стигне около 2700-3000 об. изведнъж спира да набира и всякаш изпада в някаква дупка за около секунда, две? Вие как мислите от какво може да е. То е ясно че ще я карам веднага щом мога на диагностика, но все пак ми е интересно да кажете от какво може да е?

Другият ми проблем са скоростите, нз може би маслото им е за смяна, но вече 2-ра започна да влиза по-малко, по някога и сама се изключва. А и всеки път имам чувството, че хода който прави като я вкарвам е различен. Един път по навътре друг път не, друг път влиза в дъговидна форма, случва се и да хрущи докато я вкарвам?!
            и моята така взе да прави и ми казаха, че е дебитомера... сменихме го с нов дебитомер временно да пробваме само дали е от това и си върви доста добре... водих я на диагностика, сега ще го сменям другата или по другата седмица...
            BMW е39 - 2002god.
            BMW e60 - 2007god.

Comment

карай я над 3000оборота и няма да усещаш такива дупки

Comment

Първоначално публикувано от gaidata
                Таман по-бързо да роди Така ли се кара дизел, все над 3000 оборота
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov
                  Първоначално публикувано от gaidata
                  Таман по-бързо да роди Така ли се кара дизел, все над 3000 оборота
                  е несе кара така дизел но в българия по принцип си е така

Comment

Working...
                  X